Alina Nordberg

Idéen föds:

Under mina år som jag arbetat inom träningsbranschen, vilket är 14 år sammanlagt.

Jag började som gympaledare på Friskis&Svettis och därefter som en av ledarna som tränade barn och ungdomar genom Riksidrottsförbundets satsning Idrottslyftet. Till att starta upp en Sats anläggning och haft olika arbetsroller där som receptionsansvarig, träningsinstruktör och min senaste roll som personlig tränare. Under dessa år har jag hört att många har samma gemensamma strävan och det är efter snabba resultat. Det är många som provat olika strikta dieter men har inte kunnat hålla den typ av kost en diet kräver. Vilket är helt förståeligt då en diet oftast ska användas under en kortare period.

Hur håller man då en balanserad kost och vikt?

Först bör man ta reda på vad man har för basala metabolism (BMR), kroppstyp och vad man vill åstadkomma med sin kost och träning. Sen behöver man även hitta sitt eget sätt att fullfölja sin kost och träningsplan. Vi är alla olika och därför behöver vi även ett kost- och träningsschema som passar på individnivå. 

Jag kan och vill hjälpa dig med detta, genom en tydlig överblick av din livssituation, kost, kroppstyp, näringsintag och energifördelning. 

Tillsammans skräddarsyr vi ett inspirerande och hållbart kostschema, utifrån realistiska mål och ett hälsosamt helhetsperspektiv!

Min filosofi:

Ju mer jag studerat och arbetat med kost och hälsa, desto tydligare har det blivit att det inte alls behöver vara svårt eller komplicerat. Det är tyvärr vi som gör det mer komplicerat än vad det behöver vara. Alla tillfälliga trender och quick fixes, gör att vi fokuserar på detaljer snarare än helheten. Idag har vi mycket mer kunskap än tidigare och flera studier som kan styrka att ohälsosam livsstil kan göra oss sjuka. 

Varför fortsätter då ändå hälsorelaterade sjukdomar öka så drastiskt?

Finns det verkligen någon beståndsdel i maten som kan göra oss friska? Ta vitaminer och mineraler som exempel. De är livsviktiga för att vår kropp ska kunna fungera och hålla sig frisk. Men vitaminer gör oss inte friska - det är bristen på vitaminer som gör oss sjuka!

Du kan alltså förebygga vitaminbrist, stärka ditt immunförsvar och öka prestationsförmågan med rätt kost!

Utbildning: